Oriënteren op MedMij
1.3 Wat houden MedMij en het MedMij-label in?
Persoonlijke gezondheidsomgevingen (PGO’s) en informatiesystemen van zorgaanbieders die gegevens gaan uitwisselen via het MedMij-netwerk moeten aan het MedMij Afsprakenstelsel voldoen. De eisen hiervoor gaan onder meer over het beveiligd opslaan en het gebruik van gezondheidsgegevens. Alleen PGO’s en zorginformatiesystemen die gegevens goed beveiligen en die de gegevens op een toegankelijke manier presenteren (drempelvrij), kunnen MedMij-deelnemer zijn.
Voldoe je als organisatie aantoonbaar aan de MedMij-spelregels, dan mag je het MedMij-label gebruiken. Je komt het label tegen op websites en apps, maar ook bij leveranciers van informatiesystemen in de zorg. Zorgaanbieders met wie deze leveranciers een overeenkomst hebben mogen het MedMij-label ook dragen. Het label laat zien dat aan de hoge eisen van MedMij wordt voldaan, waardoor gezondheidsgegevens op deze plek veilig enbetrouwbaar uitgewisseld kunnen worden.
Gebruik van het MedMij-label
Het gebruik van het MedMij-label heeft meerdere doelen:
- Herkenbaarheid van PGO’s die MedMij-deelnemer zijn.
- Herkenbaarheid van ICT-leveranciers binnen de zorg die deelnemer zijn van MedMij.
- Herkenbaarheid van zorgaanbieders die gezondheidsgegevens kunnen uitwisselen met een bij MedMij aangesloten PGO.
Welke PGO’s en DVA’s met MedMij-label zijn er al?
Hier vind je het actuele overzicht van PGO’s en DVA’s die voldoen aan de strenge MedMij-eisen en het MedMij-label mogen gebruiken. Goed om te weten: het MedMij-label zegt niets over hoe nuttig of handig de functies van een app of website zijn en of deze passen bij de specifieke situaties en behoeften van patiënten. Iedereen kiest het PGO dat bij hem of haar past. Het zegt wel iets over hoe veilig de uitwisseling van gegevens plaatsvindt.