Organisatie in de startblokken

2.3 Richt je project in

Als je met MedMij aan de slag gaat, ga je samenwerken met verschillende stakeholders binnen en buiten je zorginstelling. In het projectplan moet daarom afstemming zijn tussen de ICT en het zorgproces. Het MedMij Afsprakenstelsel omvat namelijk de verschillende lagen van het vijflagenmodel van interoperabiliteit van Nictiz. Dit is een handig model om inzicht en overzicht te krijgen in de impact van en de verschillende stakeholders binnen je project.

Het MedMij Canvas geeft je per laag inzicht in welke vragen je moet beantwoorden om op MedMij aan te sluiten. Hierop kun je je projectorganisatie baseren: Wie heb je nodig om deze vragen te beantwoorden? Aan het einde van dit stappenplan heb je alle informatie om de antwoorden op deze lagen in te vullen.

Stakeholders betrekken

Betrek je mogelijke stakeholders al vroeg in het proces. Een stakeholderanalyse kan je helpen in het beantwoorden van de volgende vragen: Wie wil je direct in je projectorganisatie hebben? Wie wil je alleen op de hoogte brengen? Wie kan op een later moment aanhaken?

Taken

Wat moet je doen?

  • Bekijk het MedMij Canvas en, per laag, de vragen.
  • Bepaal wie je nodig hebt om deze vragen te beantwoorden.
  • Maak een stakeholderanalyse om te bepalen wie je op welke manier betrekt.
  • Maak een plan van aanpak aan de hand van het MedMij Canvas.